Vliegende bloemen

vallende-bloemOp de Geveltuinendag in de Siebbeleshof konden de bewoners van de Nieuwmarktbuurt advies krijgen over het aanleggen en onderhouden van geveltuintjes, bloembakken en balkonplantjes. Elke bezoeker kreeg een plantje cadeau. En natuurlijk konden er ook planten worden gekocht Kinderen konden bloemschikken en ook vliegende bloemen knutselen bij het Proefjesproject.

Om een potlood rolden de kinderen een stukje papier.  Met een beetje lijm werd  de een holle stengel voor de bloem gemaakt. Een mooi origami-papier werd uitgezocht en in drieën opgevouwen tot een driehoekje. De kinderen knipten het driehoekje tot één bloemblaadje. Als het papier weer wordt uitgevouwen kreeg je een bloem met 8 blaadjes gekregen. draaiende-bloemWie pech had kreeg twee halve bloemen met 4 blaadjes. Er werden twee blaadjes uit de bloem geknipt
en twee blaadjes van bloem werden op elkaar te geplakt. Zo ontstond er een mooie gevormde bloem. Het steeltje werd aan de bloem geplakt en van onderen dichtgedraaid als een toffeepapiertje. De meeste kinderen versieren de bloem met een mooi hartje.

De meisjes en jongens kozen een rietje van hun kleurvoorkeur. Het rietje past precies in de bloem. Nu flink blazen. De bloem schiet om hoog en door de luchtweerstand komt de bloem als een parachute langzaam naar beneden dwarrelen. Maar hoe laat je de bloem nu draaien. Door de bloemblaadjes aan één kant om te buigen krijgen de blaadjes de vorm van propellerbladen. De bloemen kwamen daarna draaiend naar beneden. Het leken wel kleurige helikopters. Het zag er daarna heel gezellig uit op de markt.

P1030697P1030691

 

 

Share Button